sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Steelers D2 ylsi sarjan mitalipeleihin

Steelersin 2006-syntyneet pojat ovat Sisä-Suomen ja Länsirannikon alueen neljänneksi paras joukkue. Eliittisarjassa viidenneksi sijoittunut Steelers paransi sijoitustaan pykälän verran edeten mitalipeleihin Forssassa 27.-28.4. pelatussa Eliittisarjan loppuhuipentuma -turnauksessa.

Pudotuspeleinä pelattavan turnauksen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Länsirannikon kilpasarjan voittanut FBC Turku. Kilpasarjassa tappioitta pelanneet turkulaiset saivat tuta Eliittisarjassa pelanneen Steelersin hurjan alun. Peli oli neljän minuutin jälkeen hämeenlinnalaisille jo 4-0. Salibandy on nopeiden tilanteiden peli, ja FBC Turku pääsi vielä mukaan peliin, nousten parhaimmillaan jo maalin päähän Steelersistä ylivoimaosuman ja rangaistuslaukauksen turvin. Steelers kuitenkin piti pintansa, ja jatkoi 5-4 voitolla puolivälierään.

Puolivärierässä Steelers pelasi Karhuja vastaan. Karhut sai unelma-alun, ja johti peliä 3-0. Steelers ei tästä lannistunut, vaan pisti myllyn pyörimään ja kiri maali maalilta porilaisjoukkueen johdon umpeen, ja siirtyi 5-3 johtoon. Peli oli tasokasta ja playoff-vääntöä parhaimmillaan. Karhut nousi maalin päähän, mutta porilaisten yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia, pääsi Steelers lyömään ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla pallon tyhjään verkkoon; 6-4. Karhut kavensi vielä ilman maalivahtia, mutta Steelers nappasi makean 6-5 voiton ja passitti sarjassa itseään paremmin sijoittuneet porilaiset kesälomalle.

Porin Karhut takaa-ajossa. Steelersin puolustusnelikossa vasemmalta Jani Vättö, Aatu Hostila, Joona Koivistoinen ja Peetu Asp. Steelers-maalia vartioi Nico Takatalo.

Sunnuntain mitalipeleissä aseeton Steelers
Välierään edenneen Steelersin panokset jäivät pyssyyn sunnuntaina. Joukkue lähti altavastaajana otteluun Eliittisarjan ylivoimaista voittajaa Ilvestä vastaan. Hyvä alku vei Steelersin 1-0 johtoon, mutta sen jälkeen peli oli Ilves-merkkinen. Ilves piti pallollisen pelin hallussaan, ja hoiti terävät hyökkäykset maaliin saakka. Lukemissa 9-2 ei jäänyt Steelersille jossiteltavaa.

Pronssiottelu lopputurnauksen isäntäjoukkue FoSua vastaan oli nopeasti taputeltu. Forssalaiset johtivat ottelua 2-0 jo ensimmäisellä minuutilla. Steelers kavensi kolmannella minuutilla, mutta FoSu meni menojaan siirtyen 9-1 johtoon. FoSun mustapaidoista pari-kolme kaveria olivat täysin pitelemättömiä vastaten 13 joukkueen maalista. Steelers ei saanut peliänsä missään vaiheessa käyntiin, joten forssalaisilla oli helppo työ päättää kautensa pronssimitaleihin numeroin 16-4.

D2-ikäluokan aluemestariksi pelasi Turun Palloseura, joka päihitti finaalissa sarjavoittaja Ilveksen 7-0.

Steelersin tehokkaimmat pelaajat lopputurnauksessa: Jani Vättö 4+3, Viljami Savolainen 1+5, Kim Saarinen 4+1 ja Aatu Hostila 2+3.

Neljäs sija antaa uskoa ensi kauteen
Kauden päättäneestä rökäletappiosta huolimatta Steelers D2 voi olla tyytyväinen kauteensa. Sisä-Suomen kilpasarjassa lohkonsa puhtaalla pelillä voittanut Steelers eteni tällä kaudella ensimmäistä kertaa Eliittisarjaan. Sisä-Suomen ja Länsirannikon parhaista joukkueista koostuneessa Eliittisarjassa Steelers sijoittui viidenneksi (6 voittoa, tasapeli ja 6 tappiota). Lopputurnauksessa Steelers nousi sijalle neljä ohittaen sarjassa edelleen sijoittuneen Karhujen joukkueen.

Joukkueen valmentajat Kari Kohtala ja Mikko Koivistoinen antoivat kaudesta kiitosta suojateilleen. Pojat ovat kehittyneet lajissa eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen D1-ikäluokassa.